Fundament van het huwelijk

Als je het huwelijk voorstelt als een huis, dan zorgt het fundament voor een sterke Bijbelse basis om de stormen van het huwelijksleven te kunnen doorstaan. Als je overweegt om te gaan trouwen en je wilt de Bijbelse principes voor het huwelijk serieus nemen, dan leg je met deze cursus een gezonde basis. Deze cursus kan heel goed als leidraad dienen voor een gesprek tussen jou / jullie en de leiding van de gemeente waar je het huwelijk zou willen laten inzegenen. 

1 mei 2017
Nederlands
GRATIS

Pijlers van het huwelijk

Als je het huwelijk voorstelt als een huis, dan staan de pijlers op het fundament wat gelegd is. De pijlers houden de muren van het huis bijeen waardoor het 'huwelijkshuis' zijn stevigheid behoudt. De pijlers zijn de Bijbelse principes ten aanzien van de man-vrouw verhouding, de onderwerping aan God en aan elkaar, en de geestelijke, lichamelijke en emotionele eenheid. Een goede investering als verdere voorbereiding op het huwelijk of als verfrissingcursus als je al enige tijd getrouwd bent. 

1 mei 2017
Nederlands
3

Verdieping van het huwelijk

Als je het huwelijk voorstelt als een huis, dan is het dak de 'hoogste verdieping' van het huis. Onder dit dak kun je veilig en beschut wonen. Dan kan de huwelijksrelatie zich verdiepen en schep je gelegenheid om samen verder te groeien. Door na te denken over grenzen, verantwoordelijkheden en over zaken die het huwelijksleven bedreigen of juist versterken, verstevig je de huwelijksrelatie. Getrouwde stellen kunnen hierin deze cursus mooi nieuw bouwmateriaal verzamelen. 

1 mei 2017
Nederlands
3